11 بهمن 1393 - 11:56 شناسه خبر: 1869 نسخه چاپی

برقراری تجارت ترجیحی با کشورهای همجوار

برقراری تجارت ترجیحی با کشورهای همجوار
 رییس کمیسیون حمل و نقل اتاق بازرگانی تهران برقراری تجارت ترجیحی ایران با ترکیه را اتفاق مثبتی دانست و عنوان کرد که باید تجارت ترجیحی با سایر کشو ...

 رییس کمیسیون حمل و نقل اتاق بازرگانی تهران برقراری تجارت ترجیحی ایران با ترکیه را اتفاق مثبتی دانست و عنوان کرد که باید تجارت ترجیحی با سایر کشور‌های همسایه را در اولویت قرار دهیم.

به گزارش پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی ایران، مسعود خوانساری اظهار کرد: در نقاط مختلف دنیا، کشورهای مختلف سعی می‌کنند با کشورهای همجوار وهم مرزشان یا با کشورهایی که دارای اشتراکاتی هستند، تجارت ترجیحی برقرار کنند تا بتوانند واردات و صادرات را بین یکدیگر آسان‌تر کنند.

وی با بیان اینکه کشورها با برقراری تجارت ترجیحی ظرفیت‌های اقتصادی خود را افزایش می دهند، ادامه داد: کشورهای مختلف دنیا در آمریکای جنوبی، آسیای جنوب شرقی و کشورهای عربی تجارت ترجیحی با یکدیگر برقرار کرده‌اند.

رییس کمیسیون حمل و نقل اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه از سالهای دور برقراری تجارت ترجیحی بین کشورها مرسوم بوده و در سالهای اخیر نیز گسترش یافته است، گفت: ایران در ابتدا نیز باید به دنبال برقراری تجارت ترجیحی با کشورهای همجوار باشد.

خوانساری شروع قرارداد تجارت ترجیحی با ترکیه را اتفاقی مثبتی عنوان و اظهار امیدواری کرد بتوانیم با 16 کشوری که هم مرز و همسایه هستیم تجارت ترجیحی برقرار کنیم.

وی با اشاره به اینکه باید در جزئیات قراردادهای ترجیحی توجه شود، تصریح کرد: دو طرف در چگونگی تعرفه‌ها و اینکه چه کالاهایی شامل این تعرفه‌ها شود باید منافع ملی و مزیتهایشان را در نظر گرفته شود.

خوانساری درباره مخالفت برخی تولیدکنندگان و صنعتگران داخلی با قرارداد ترجیحی با ترکیه گفت: ممکن است عده‌ای مخالف تجارت ترجیحی با ترکیه در برخی محصولات باشند چرا که معتقدند می تواند به ضررشان باشد و گروهی دیگر در بعضی کالاها موافق تجارت ترجیحی با ترکیه هستند چون به نفع‌شان است، اساسا اینکه عده‌ای موافق و عده مخالف این قرارداد باشند کاملا طبیعی است.

رییس کمیسیون حمل و نقل اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه قرارداد تجارت ترجیحی باید با مباحث کارشناسی همراه باشد ادامه داد: اینکه هر بخشی به شکل جداگانه بخواهد نظرش را در چنین قراردادهایی اعمال کند، نمی‌تواند باعث تامین شدن منافع ملی شود.

وی با بیان اینکه باید در بخشهایی که از مزیت نسبی برخورداریم پا فشاری کنیم.

خوانساری در پاسخ به اینکه چه کشورهایی را باید برای برقراری تجارت ترجیحی در اولویت قرار دهیم عنوان کرد: اولویت اول برای کشور ما در قراردادهای ترجیحی، کشورهای همسایه و هم‌مرزمان است. علت اینکه اولین پیمان ترجیحی با ترکیه بسته شده است این است که ایران و ترکیه هر دو از مزیتهای نسبی برخوردار هستند اما طبیعتا باید قرارداد ترجیحی گسترش یابد.

وی تصریح کرد که باید در مرحله اول، قرارداد تجارت ترجیحی با 16 کشور همسایه دنبال شود و در مرحله بعد باید به دنبال برقراری تجارت ترجیحی با کشور‌های دیگر از جمله روسیه باشیم.

 

منبع: ایسنا